Perşembe , 28 Mart 2024

EMC Data Domain Konfigurasyonu

EMC Data Domain ilk kurulumu console cable ile bağlanılıp user sysadmin password olarak cihazın seri numarası ile ilk login olunur ve cihazın IP leri set edilerek konfigurasyona web browser üzerinden devam edilir.

Ben com5 üzerinden cihaza hyperterminal üzerinden bağlanıyorum. Bağlantı ayarlarında Flow Control u none olarak ve bits per second ı 9600 olarak değiştiriyorum.

Data domanine web üzerinden erişmek için network ayarlarını yapıp kuruluma web browser üzerinden devam edeceğim.

Cihazın IP sini verdikten sonra web browser ile cihaza login oluyorum.

Network ayarlarını bitirince diğer ayarları daha sonra tamamlayacağım.

İlk önce file system i enable etmek gerek.

File system i enable ettikten sonra local compression type ı LZ den GZFAST e alıyorum. GZZFAST e data compression LZ ye göre daha fazla ancak daha fazla CPU kullanımı mevcut. Datadomain üzerine aralıksız olarak backup alınmayacaksa GZFAST yapmakta fayda var. Eğer Data Domain ler arasında replikasyon yapılacaksa compression type her ik datadomian de aynı olmalıdır.

Data Management ın altındaki Mtree data domainin data larının yönetimini gerçekleştirildiği yerdir. Mtree de directory ler açılıp bu directory le CIFS, NFS, DD Boost gibi amaca yönetlik mtree ler açılır ve kullanlır. Quote ve Snapshots desteği de mtree lerde bulunmaktadır.

Veeam gibi yazılımlarda DD boost üzerinden backup alınarak diğer çözümlere göre 20 kat daha hızlı backup alınabilinmektedir. Veri tekilleştire sayesinde çok hızlı backup alarak backup süresini kısalttığı gibi network üzerindeki trafikte azalmış olacaktır. Ayrıca backup alınırken sunucu üzerindeki yüksek cpu kullanım oranı azalmaktadır. DataDomainde FC üzerinde backup alınmak istenirse bu destek te datadomain üzerinde mevcuttur.

DD Boost un enable edilmesi;

Veeam ile DataDomain entegrasyonu;

Datadomain üzerinde storage units üzerinde açılacak ünit ve user ile veeam eklenecek bir repository ile

Datadomain ler arası data replikasyonu

Her iki datadomainin isim çözümlemesi yapabiliyor olması gerek. Datadomain lerin host name leri için dns lerde manuel a record u açılması gerek. Daha sonra source ve destination tarafında hangi mtree leri sync edileceğini yazıp devam ediyoruz. Source tarafındaki mtree ismi Destination tarafında olmaması gerekmektedir. Replikasyon başladığında otomatik olarak source tarafındaki mtree destination tarafında açılacaktır.

Dadadomain in bazı teknik özellikleri,

Dedaplication özelliği ile çok uzun süre süre yedekler saklanılabilir. Datadomainler arası replikasyonda data hem compres edilir hem dedaplication ile replikasyonlar arası trafik düşük olur. 10G ethnernet ve FC portlar mevcuttur. 285 tane usable disk e kadar genişleyebilir. CIFS, NFS, NDMP, DD Bost ve VTL desteği mevcut. Üzerindeki datalar devamlı verify edilmektedir. Data defrag ve cleaning teknolojisi mevcuttur. Kenndi agent ı ile sunucular üzerinde çalışan db lerden direk datadomain e backup alınabilir. Data Domain Retention Lock özelliği backup yazılımı datayı silmek isterse data nın silinmemesini sağlar. Data encryption istenirse data domain üzerinde enable edilebilir.

Dada Domain modelleri ve kapasiteleri;

Yoruma kapalı.

%d blogcu bunu beğendi: